Problemet du løser🫵

Vi i Secundo er lidenskaplig opptatt av å redusere klimautslipp fra samfunnet. Derfor satte vi oss et ambisiøst mål om å endre en av de virkelig underkommuniserte problemene, nemlig møbelbransjen. For å kunne løse dette må vi endre hvordan møbelbransjen fungerer og gjøre det enklere for deg å velge gjenbruk.

Gjenbruk må enkelt bli en naturlig del av bransjen, og det foretrukne valget for folk flest. Vi jobber hver eneste dag med å gjøre gjenbruk, enkelt, effektivt og trygt, slik at gjenbruk skal bli det smarteste valget.

Du sparer både penger og miljøet.

Visste du at klimaavtrykket for møbler er opptil 5 ganger større enn klær?

Vi begynte å grave i detaljene og fant fort ut at en stor andel av klimaavtrykket til oss mennesker stammer fra møbler. Faktisk så forbruker per person 64,9 kg møbler per år Norge! I følge EU så kastes det 10 millioner tonn møbler årlig i EU, og rundt 90%(!) kastes eller brennes. Det er en svært dyster statistikk, og ganske åpenbart når vi tenker over det. Antall kilo med råvarer som må benyttes for å lage en sofa er ekstremt mye større enn behovet for å lage en lett t-skjorte.

Dessverre har ikke møbler fått samme klimafokuset som klær selv om klimaavtrykket er så mye høyere, men det er noe vi skal endre på.

Hvorfor viser vi Co2 merking av våre produkter?

Det starter med å være bevisst. For å kunne få et forhold til de faktisk utslippende og besparelsene ved å velge gjenbruk, så må vi synliggjøre de store utslippene som hører med produksjon av møbler. Derfor viser alle våre produkter estimert Co2 besparelse, ved valg av gjenbruk hos oss. Vi summerer også spart utslipp i handlekurven og på kvittering ved kjøp.

Vi holder på å oppdatere nettsiden, Co2 merkingen vil snart være tilbake :)

Hvor nøyaktige er beregningene? 

Secundo jobber konturnuerlig med oppdatering av våre modeller, slik at disse følger oppdatert forskning og gir et så nøyaktig bilde som mulig til deg. Vi har beregnet ut en gjennomsnittsverdi basert på våre data ved kjøp av alternativ ny vare.

Dette gjøres basert på siste oppdatert forskning og arbeid innen beregning av Co2 ved verdikjedet av møbler. Beregningene vi er primært basert på bærekraftsrapport fra FIRA og dokumentasjon fra EPD Norge.

Benchmarking Carbon Footprints of Furniture Products

Vi har primært benyttet forskning fra FIRA (The Furniture Industry Research Association) – Benchmarking Carbon Footprints of Furniture Products.