Secundo er en startup som bygger fremtidens markedsplass for gjenbruk ♻️

Secundo er en ung og ambisiøs gjeng med ildsjeler som har et brennende engasjement for å endre hvordan samfunnet kjøper og kaster møbler.

Derfor bygde vi en markedsplass som skal gjøre gjenbruk superenkelt for deg, hvor vi tar bort alt stresset med salg av brukte produkter, og sørger for å tilby brukte møbler som er kvalitetsikret, direkte hjem til deg. Ofte like gode som ny.

Som selskap har vi vokst i takt med entusiasmen fra våre grønne ambassadører, nemlig deg.

Vi feiret akkurat 2-års bursdag med over 20 ansatte og 17 millioner investert. Siden oppstart i slutten av 2021 har vi gitt nytt liv til over 15000 produkter, noe vi er utrolig stolte over.

Men skal vi utgjøre en forskjell, så må vi gjøre dette i skala. Norge er kun starten, og vi ekspansjon til Europa i nær fremtid.

Derfor lager vi gode løsninger for gjenbruk, ikke bare i Norge men også internasjonalt. Som du skjønner er vi overlykkelig for at du velger det grønne alternativet og bidrar til å gjøre en forskjell, ikke bare for deg og dine, men også for samfunnet.

Du tar et viktig ansvar og standpunkt ved å velge Secundo. Du sier nei til at fullt brukbare produkter kastes i søpla og mener at de fortjener et forlenget liv.

Det er noe du skal være veldig stolt av 💚

Problemet du løser 🫵

Visste du at klimaavtrykket for møbler er opptil 5 ganger større enn klær?

Vi begynte å grave i detaljene og fant fort ut at en stor andel av klimaavtrykket til oss mennesker stammer fra møbler. Faktisk så forbruker per person 64,9 kg møbler per år Norge! I følge EU så kastes det 10 millioner tonn møbler årlig i EU, og rundt 90%(!) kastes eller brennes. Det er en svært dyster statistikk, og ganske åpenbart når vi tenker over det. Antall kilo med råvarer som må benyttes for å lage en sofa er ekstremt mye større enn behovet for å lage en lett t-skjorte.

Dessverre har ikke møbler fått samme klimafokuset som klær selv om klimaavtrykket er så mye høyere, men det kan du endre på👊